Minkkommissionen: Totalt kollaps i centraladministrationen

Minkkommissionens beretning er horribel læsning. Regeringen og landets højest placerede embedsmænd har svigtet deres ansvar, da det virkelig gjaldt.  Svigtet er så stort, at departementscheferne i Statsministeriet, Justitsministeriet, Miljøministeriet og rigspolitichefen samt en række andre højtstående embedsmænd står til disciplinærsager.

- Jeg er chokeret. Det er landets øverste embedsmænd. Det er et totalt kollaps i centraladministrationen, og det er klart, at det peger hele vejen op til det øverste politiske niveau, siger Tage Pedersen, formand for Danske Minkavlere.

- Minkkommissionens beretning kræver, at Folketinget træder i karakter. Jeg vil opfordre til, at Folketinget nu læser kommissionsberetningen meget grundigt og tager de helt fornødne skridt til at sikre, at ingen andre danskere skal udsættes for den behandling, vi er blevet udsat for, siger Tage Pedersen.

Tage Pedersen har selv vidnet i Minkkommissionen, og derudover har han fulgt afhøringerne tæt.

- Minkkommissionen har arbejdet grundigt og systematisk. Som borger sidder man ud fra kommissionens afdækning tilbage med det indtryk, at centraladministrationens arbejdsgange og samspillet med politikere er konstrueret til at gøre systemet ansvarsløst. Det gør Minkkommissionen op med, og den har i hidtil uset grad formået at få detaljerede oplysninger og sammenfiltring af politik og embedsførelse bragt op til overfladen. Takket være kommissionens arbejde har alle danskere fået et rystende indblik i magtens inderste kroge. Jeg håber, at magten denne gang bliver stillet til ansvar, men det er op til Folketinget, siger Tage Pedersen.