Nordjysk minkavler får fællesskabspris

Danske Minkavlere Topprisen

Hanne Møller Kristensen modtog Top Prisen, som Dansk Pelsdyravlerforening sammen med Topdanmark uddeler til en person, der har gjort noget ekstraordinært for fællesskabet i pelserhvervet.

- Jeg er glad for, at der ikke er kamera på, for jeg sidder sådan set og småtuder lidt, lød det fra en rørt Hanne Møller Kristensen.

Overrækkelsen af Top Prisen foregik i år online og som afslutning på generalforsamlingen i Dansk Pelsdyravlerforening.

Hanne Møller Kristensen blev indstillet til Top Prisen af flere forskellige personer. Én af indstillingerne lød:

- Hvis ikke du er Danmarks bedste pelsambassadør, er du helt uden tvivl Nordjyllands bedste ambassadør.

Hanne bidrager til åbenhed om erhvervet og har stået for utallige arrangementer, bl.a. Bæredygtighedsfestival i Brønderslev Kommune og Åbent Landbrug. Gennem årene har hun været vært for børnehaver, landbrugsskoler og medarbejdere i Kopenhagen Fur, som skulle i praktik.

- Jeg er meget glad for, at I sætter pris på det, jeg betegner som en ganske naturlig ting at gøre i det her erhverv, som jeg er rigtig stolt af. Hvad dagen i morgen bringer, ved vi jo faktisk ikke, men jeg håber, at vi alle sammen kommer igennem det her, sagde Hanne Møller Kristensen.

Sammen med prisen får hun 25.000 kr. doneret af Topdanmark og en pelspære skabt af Kopenhagen Fur Studio, som symboliserer frugten af det arbejde, hun har gjort for fællesskabet. Top Prisen blev indført sidste år, hvor den gik til minkavler Peter Hindbo.