Markant større opbakning til minkavl i Danmark

Langt de fleste danskere ønsker fortsat at have minkavl i Danmark. Det viser en meningsmåling fra Megafon lavet for TV 2. Og hvis man kigger på en tilsvarende meningsmåling lavet af Megafon for TV 2 i 2009, så er andelen af borgere, der bakker op om minkavl, steget markant.

Ifølge den nye meningsmåling, som blev offentliggjort af TV 2 onsdag, mener 53% af de adspurgte danskere, at vi fortsat skal have minkavl i Danmark, mens 34% er for et forbud. Denne meningsmåling blev også lavet af Megafon for TV2 i 2009. Dengang var 36% for minkavl, mens 41% var imod. Så der er både flere, der er for minkavl, og færre der er imod end for 11 år siden. Og mens der aldrig har været et flertal imod minkavl, så er der altså nu et flertal for minkavl.

- Det er en markant udvikling, og det gør mig glad, også på alle mine kollegers vegne. Det er en svær tid for os, så det betyder meget, at danskerne bakker op om os. I de seneste dage har vi mærket en helt fantastisk opbakning og sympati. Det gør vi alt, hvad vi kan for at leve op til ved at tage ansvar for Covid-19-situationen på minkfarme, og nu venter vi bare på, at myndighederne melder tilbage på vores indspark om at få sat gang i aflivningen på en måde, så der et fundament for minkavl i fremtiden. Helt som befolkningen ønsker, siger formand for Danske Minkavlere Tage Pedersen.

Meningsmålingen kommer i forlængelse af, at politikere i SF og Enhedslisten har taget en gammel mærkesag op og vil forbyde minkavl. Men det er der altså ikke folkelig opbakning til, og politisk bliver forslaget også hældt ned ad brættet. Regeringen og hele blå blok har tværtimod kritiseret SF og Enhedslisten for at udnytte sundhedskrisen til at forsøge at snige et upopulært forslag ind ad bagdøren.