Minkavlere: Der kom intet nyt, men regeringen er urokkelig i sin beslutning

Siden regeringens beslutning onsdag om at aflive alle danske mink og de facto nedlukke hele erhvervet permanent er der sået stor tvivl om det faglige grundlag for beslutningen. Fra utallige eksperter i såvel ind- som udland udtrykkes undren over den meget drastiske håndtering i Danmark, med voldsom nedslagning af dyr og tilnærmelsesvis lock-down i en hel landsdel.

Danske Minkavlere krævede i morges, at statsministeren og regeringen lynhurtigt måtte på banen offentligt med enten en udbygget sundhedsfaglig begrundelse for den aktuelle nedlukning af erhvervet, eller et øjeblikkeligt stop for det aktuelle vanvid. Og nu har regeringen så reageret med endnu et pressemøde her i eftermiddag.

- Lad mig først kvittere og sige tak for, at statsministeren hører vores nødråb og forholdsvis hurtigt indkalder til pressemøde igen. Og tak for rosen til erhvervet fra begge ministre på pressemødet. Men jeg må så tilføje, at jeg hører ikke meget nyt her i dag. Det har jeg svært ved at anerkende, siger Tage Pedersen, formand for Danske Minkavlere.

- Men jeg hører også en regering holde entydigt fast i sin beslutning. Man er bange for en mulig ny mutation - en cluster 6 type - som kan være farlig. Og den beslutning kan ikke rokkes. Det må vi tage til efterretning. Hele forløbet har været uskønt, men det er nu et emne for dem, der skal skrive i historiebøgerne om det her. Jeg ser ikke længere mulighed for at redde erhvervet efter dagen i dag, det er desværre den sørgelige kendsgerning, siger Tage Pedersen.