Corona i minkfarm bekræftet

Myndighederne har nu gentestet en minkfarm i Nordjylland for corona-virus. Testen viser, at farmen er blevet inficeret med corona-virus, og myndighederne har besluttet, at dyrene på farmen skal aflives. Dermed er to nordjyske minkfarme bekræftet smittet og efterfølgende besluttet saneret for at hindre selv den mindste risiko for videre spredning af virussen.

På baggrund af de to nordjyske smittetilfælde har myndighederne iværksat en screening af 120 minkfarme i Danmark. Den begyndte i mandags i sidste uge, og de første avlere har fået direkte svar fra myndighederne; de har ikke corona-virus på farmen. Men screeningen fortsætter, og det samlede overblik forventes først klar i denne uge.

Det er topprioritet for Danske Minkavlere at holde yderligere smitte ude af minkfarme. Statens Serum Institut har udviklet guidelines for smittebeskyttelse, som er kommunikeret til alle minkavlere, så avlere og medarbejdere ikke risikerer at smitte dyrene, og minkavlerne opfordres til at holde farmene lukket for alle besøgende, mens coronaen fortsat er udbredt i det omgivende samfund. Danske Minkavlere her derudover opfordret minkavlere og medarbejdere til at blive testet for corona med henblik på at minimere risikoen for smittespredning til dyrene.

Danske Minkavlere støtte myndighedernes og regeringens fortsatte bestræbelser på at holde coronasmitte ude af de danske minkfarme, og hele erhvervets faglige og kommunikative beredskab er stillet til rådighed i det omfang, myndighederne ønsker at gøre brug af det.