Strategi for forebyggelse af corona på minkgårde

Myndighederne har nu lagt sig fast på en strategi for at holde Covid-19 ude af minkfarme. En række forebyggende tiltag skal holde virus ude af de danske minkfarme, og samtidig går myndighederne bort fra at aflive smittede besætninger.

- Det er en meget glædelig udvikling. Myndighederne har sammen med landets bedste eksperter nu samlet så meget viden, at vi kan undgå aflivning af hele minkbesætninger og i det taget holde smitte med corona ude af minkbesætninger, så situationen slet ikke opstår, siger Tage Pedersen, formand for Danske Minkavlere.

Der er fundet corona i tre minkbesætninger i Nordjylland, som er aflivet. Det er myndighedernes vurdering, at tilfældene var lokale og en del af Hjørring-udbruddet. Derudover er 125 minkgårde blevet screenet, og der er ikke fundet corona.

- Vi går nu i en yderligere dialog med myndighederne om de konkrete foranstaltninger, som skal holde corona ude af besætningerne. Smitten kommer fra mennesker, og som minkavlere skal vi gøre vores for at holde dyrene sunde og raske, siger Tage Pedersen.

Der bliver også iværksat løbende test for corona i minkbesætninger i samarbejde med Danske Minkavlere, ligesom foreningen har opfordret minkavlere og medarbejdere til at lade sig teste, så eventuelle smittekæder kan blive opdaget og brudt, inden en eventuel smitte ulykkeligvis overføres til dyrene.