Mød en minkavler på Roskilde Dyrskue

Kopenhagen Fur Danske minkavlere dyrskue

De danske pelsdyravlere møder troligt op, når Roskilde Dyrskue løber af stablen på fredag til søndag. Her kan du opleve en dyrlæge fortælle om pelsdyrs anatomi og høre om minkens mad og dens hjem på gården.

Selvom vejrguderne driver gæk med danskerne og foreløbig holder sommervejret på afstand, så afholder det ikke de danske pelsdyravlere fra at møde op på Roskilde Dyrskue for at fortælle nysgerrige danskere om mink, chinchillaer og livet på gården.

Traditionen tro er danske pelsdyravlere på dyrskuet, hvor folk kan møde alle dele af dansk landbrug og spørge ind til de forskellige brancher.

Noget vi alle kan være stolte over

For minkavler Ann-Mona Larsen er Roskilde Dyrskue en kærkommen lejlighed for at fortælle nysgerrige om pelsdyrbranchen.

- Det er vigtigt for os danske pelsdyravlere at blive ved med at give danskerne et indblik i livet på de danske minkgårde. Der er intet, som afmonterer fordomme så godt som virkeligheden, og vi bør bruge alle muligheder for at fortælle danskerne om den høje dyrevelfærd på vores gårde og pelstøjets og pelsproduktionens bæredygtige kvaliteter. Det er nemlig noget, som vi alle kan være stolte over, fortæller hun.

Se en mink indeni

Under dyrskuets tre dage kan gæsterne tale med pelsdyravlere om mink og chinchillaer. Hvad spiser dyrene? Hvordan bor de? Hvordan måles dyrevelfærd, og hvordan aflives dyrene?

Nysgerrige kan også opleve en dissektion af en mink/chinchilla sammen med en dyrlæge, som vil fortælle om pelsdyrene.

De danske pelsdyravlere holder til i hal 2 på dyrskuepladsen.

Fredag, lørdag og søndag kan gæster fra 10 til 18 lægge vejen forbi hal 2, hvor de kan tale med pelsdyravlerne og se mink/chinchillaer.

Klokken 11 og 15 alle tre dage kan gæsterne se en mink/chinchilla indeni sammen med en dyrlæge.

Læs om pelsdyr på Roskilde Dyrskue på dyrskuets egen hjemmeside.