Pelsmode i konditoriet

Danske Minkavlere Kopenhagen Fur Modeuge Malin

Under den københavnske modeuge kommer mode i spil på mange forskellige måder. I Conditori La Glace i København er en række modedesignere inviteret til at udstille deres kreationer. Blandt de udvalgte er Kopenhagen Fur Studio buntmager, Malin Sofia Lindqvist.

- I år er mit svendestykke udstillet sammen med kreationer fra hele mit afgangshold, sammen med designs fra skræddere og en modist (hattemager, red). Svendestykket, som er Malins eksamenspels, er en smuk brun pels, som nu kan beundres frem til d. 10. marts.

- Det er altid en særlig oplevelse at se noget, man selv har lavet og arbejdet på i utrolig mange timer, siger Malin Sofia Lindqvist og tilføjer:

- Ofte har man været så meget inde i alle detaljer og processer, mens man laver frakken, at det tager ret lang tid, før man kan kigge på den mere objektivt. Så nu, hvor den er blevet udstillet, og jeg har mulighed for at se den objektivt igen, er det lidt som at se den på ny. 

Underviser elever i udlandet

De danske minkavleres auktionshus, Kopenhagen Fur, søger altid at inspirere udenlandske designere og designelever i de fine design- og bæredygtigheds-kvaliteter, som pels besidder.

Derfor er Malin i disse dage i England for at arbejde med unge talenter.

- Lige nu er jeg i London, hvor jeg holder en Master Class på Westminster University. Her lærer vi elever, der er i gang med en masteruddannelse i fashiondesign, hvordan man arbejder med pels. Det indebærer, at vi formidler pelsens bæredygtige egenskaber, og de forskellige muligheder pelsen har. 

Derudover er Malin i gang med at designe nye pelsteknikker til Studio Kollektionen 2019-20 sammen med Kopenhagen Fur Studios øvrige buntmagere.