Pandaanlæggets rejsegilde blev fejret

Københavns Zoo har fejret rejsegilde i Pandaanlægget. Ansatte i Zoo, ingeniører, arkitekter og byggearbejdere var samlet for at fejre en milepæl i det prestigefyldte byggeri, som er støttet af de danske minkavlere.

Sammen med en række danske virksomheder og fonde har Danske Minkavleres andelsselskab Kopenhagen Fur sponsoreret det nye pandaanlæg i Københavns Zoo, der i april skal tage imod to kinesiske pandaer. Byggeriet har været længe undervejs, men i tirsdags kunne man endelig fejre rejsegilde for det nye anlæg.

Administrerende direktør i Zoo, Jørgen Nielsen, takkede de mange involverede i byggeriet.

- En særlig tak skal lyde til byggearbejderne, der knokler på højtryk og er lykkedes med at holde tidsplanen. Det har været og er en mønsterbyggeplads, hvor alt er velorganiseret og velfungerende, og hvor der ingen uheld har været. Stor ros til ingeniørerne for det enestående gode samspil mellem interessenterne på byggepladsen. Stor ros til det stærke samarbejde blandt de ca. 60 mand, der hver dag arbejder på byggeriet, sagde Jørgen Nielsen blandt andet i sin tale, hvor han også fik rettet en særlig tak til de danske virksomheder, der har bidraget til finansieringen af byggeriet.

Det nye pandaanlæg indeholder faciliteter til et avlspar og parrets eventuelle afkom. Derudover butik og restaurant med 150 siddepladser samt et stort udendørs serveringsareal. Antallet af siddepladser til selskabs- og VIP-arrangementer er 250. Herudover møderum til 30 personer.

Danske virksomheder støtter Københavns Zoo

Udover Kopenhagen Fur har Carlsberg (Tuborgfondet), Danfoss, Grundfos Holding, Hempel, Lundbeck, Novo Nordisk, Velux og Vestas været med til at finansiere pandaanlægget.