Galleri: Pels og Kina på Aarhus Rådhus

Danske kommuner og regioner har et vidt forgrenet netværk af venskabsbyer i Kina, som alle er samlet i organisationen China Denmark Regions and Cities Forum.

I slutningen af november mødtes de kinesiske og danske kommuner og regioner til topmøde i Aarhus for første gang nogen sinde. Målet var at styrke og videreudvikle det fælles samarbejde om tre af verdens store udfordringer - grønne løsninger, sundhed og ældrepleje samt landbrug og fødevarer.

Kopenhagen Fur deltog i topmødet, fordi Kina er et stort marked for dansk pels, og samtidig er pels en af de grønne løsninger, som modebranchen efterlyser. Kopenhagen Fur havde en meget velbesøgt stand i Musikhuset, hvor der blev vist alt fra rå skind, garvede skind til færdig pels og pels-accessories. Aarhus’ borgmester Jacob Bundsgaard (S) lagde vejen forbi standen, hvor han fik sig en snak om grønne pelsløsninger med Lars Eilertsen, lokal minkavler fra Aarhus, og direktør Sander Jacobsen, Kopenhagen Fur.

Der var 300 deltagere i China Denmark Regions and Cities Forum 2018, som over tre dage deltog i hovedkonferencen på Aarhus Rådhus, i workshops i Musikhuset i Aarhus og på besøg rundt om hos danske virksomheder, kommuner, regioner, og institutioner. Den officielle middag blev holdt i den smukke rådhussal, hvor Kopenhagen Fur prydede korridorerne med pelsstyles lavet i samarbejde med kinesiske designere.