Galleri: Over 80.000 gæster oplevede dansk landbrug i Roskilde

Familien Danmark havde sat sig for at nyde sommervarmen i Roskilde, da dyrskuet slog dørene op i fredags for blandt andet at se på mink og chinchilla samt tale med avlerne.

85.859 gæster besøgte dyrskuepladsen i Roskilde, og her stod også de danske pelsdyravlere parat til at tage imod nysgerrige gæster.

- Jeg brugte dagen på at vise chinchilla-skind frem og fortælle, hvordan dyrene har det, og give de mange gæster en god oplevelse fortæller Rasmus Holtzen-Larsen, chinchillaavler.

Han var en af i alt 40 pelsdyravlere, som befandt sig i den store hal 2 på dyrskuepladsen, hvor gæsterne kunne se levende mink og chinchillaer og samtidig opleve de flotte pelsstyles.

- Jeg er her for at støtte op om det, jeg laver til hverdag, tilføjer Kim Christensen, minkavler.

- Det gør jeg, fordi jeg godt kan lide at komme ud og tale med folk og fortælle om produktet. For at høre om deres mening – både for og imod, tilføjer han.

En bedre forståelse

Ved dyrskuet var der også repræsentanter fra pelsdetailhandlen. Patrick Vinding Olesen fra Furbazaar deltog for at fremvise pels og for ligeledes at tage en dialog om pels.

- Nogle gange støder man på nogle som er imod brugen af pels, men så får vi en god snak og så går de fleste herfra med en bedre forståelse af, hvad det hele handler om, siger han.

Besøgstal - Roskilde Dyrskue

Fredag: 21.610
Lørdag: 39.739
Søndag: 24.501
Alle dage: 85.850