Pels i Sydkorea - Opgøret med traditionel pelsmode

Danske minkavlere Korea Kopenhagen Fur

Korea bliver i pelsbranchen betragtet som det mest stabile og sikre marked i verden. Man gør som man plejer. Sådan har det også været med valget af pels. Det endte næsten altid med en 90 centimeters jakke i sort amerikansk mink. Det billede har efter en målrettet indsats nu ændret sig til fordel for de danske skindtyper.

De koreanske opkøbere er ofte meget aktive under de første auktioner i sæsonen. De køber ind i god tid og er langt mere konservative og prisuafhængige end de kinesiske opkøbere, som har fået for vane at vente til senere i håbet om at presse priserne og gøre en god handel.

- En koreansk forhandler vil typisk tænke; Jeg solgte 10.000 jakker sidste år, og det gør jeg nok igen i år. Det er rart med stabile kunder på et uforudsigeligt marked, så vi vil meget gerne arbejde sammen med koranerne, og de vil heldigvis også gerne arbejde sammen med os, siger Kasper Scott Reinbacker, som er ansvarlig for det internationale salg i Kopenhagen Fur.

 

Har aldrig være større i Sydkorea

Han glæder sig over, at der aldrig er blevet solgt flere skind til koreanske opkøbere end i år. De konservative sydkoreanere har tidligere foretrukket den sorte amerikanske mink, så salgstemaet på Kopenhagen Fur har de seneste år arbejdet på at få mutationer og de brune skind fra de danske avlere ind i modebilledet.

- Koreanerne har altid været i branchen, så det er egentlig ikke et nyt pelsmarked, men det er et spændende marked med en masse nye muligheder for Kopenhagen Fur, nu da vi har fået forhandlernes øjne op for, at de brune skind kan farves sorte, og at man kan lave en masse spændende designs med mutationer, siger han.

 

Stimulerer fantasien

Koreanerne producerer selv pelse og er meget kvalitetsbevidste, så de er interesserede i den høje danske skindkvalitet, men de har ikke altid selv fantasi til at forestille sig, hvad man kan lave af en crosstype, eller hvordan man kan bruge pels som kraver, muffer og pelstilbehør for at tiltrække yngre købere, som typisk har en anden økonomi og går efter et lettere look og et billigere prispunkt på pelsproduktet.

- Vi holder workshops og seminarer, hvor vi viser tendenserne fra de fire store modeuger frem. Vi holder også oplæg for folk i branchen i samarbejde med en pelsprofessor på universitetet i Seoul. Der bliver også lavet fælles arrangementer for kinesiske og koreanske kunder, da vi ved at en stor del af de pelse, der bliver købt i detailhandlen i Korea, bliver købt af kinesiske turister. Formålet med det hele er at vise, at der er uanede muligheder for pels og en stor potentiel køberskare blandt de 50 millioner mennesker, der bor i Sydkorea, siger Kasper Scott Reinbacher.

Salgsteamet har netop været i Korea for at deltage i Jindos 45 års jubilæum. Jindo er Kopenhagen Furs største koreanske kunde.

- Når en stor og vigtig kunde som Jindo inviterer, møder vi op. Det virker stadig at have nogle blegansigter fra Kopenhagen Fur med på billederne til sådan en begivenhed, og når vi hjælper vores kunder med at promovere sig selv og deres produkter, hjælper vi i sidste ende også os selv, siger han.

Fokus på de nyeste og største markeder for pels

Er det ikke for varmt at gå med pels i Mellemøsten? Hvordan ændrer man koreanernes forkærlighed for sort amerikansk mink, og hvordan kan to applikationer af pels på en japansk sweater få betydning for, hvad der sker i auktionssalen på Kopenhagen Fur? Det kan du få svar på i vores nye artikelserie, som sætter fokus på tendenser, udfordringer og muligheder på verdens nyeste og største markeder for pels. 

Du har nu læst om markedet i Sydkorea - læs med igen næste gang, hvor vi har fokus på et nyt marked.

Læs også om markedet i Japan.