Minkavl i øjenhøjde ved kommende arrangementer

Kopenhagen Fur Peter Hindbo

I løbet af sensommeren og efteråret er der en række arrangementer, hvor man kan møde minkavlere og blive klogere på, hvordan minkavl foregår i Danmark. Avlerne er til stede ved en række arrangementer rundt i landet, hvor de blandt skal skabe opmærksomhed omkring den cirkulære tankegang, som minkavl er bygget på.

Arrangementerne foregår i hele landet og strækker sig fra Odense og hele vejen til Skagen.  Udover en farverig blomsterfestival kan man også opleve bæredygtighedsfestival i Aalborg, Høstfest i Fårup Sommerland, og så er der selvfølgelig Åbent Landbrug.

Odense Blomsterfestival, 18. august

Oplev en smuk og farverig festival, når Odense Blomsterfestival igen i år finder sted. Forskellige steder i byen kan man se, hvordan der er blevet dekoreret med blomster. D.18 august bliver der afholdt et farvestrålende modeshow med pels i blomsterlignende kreationer. Minkavler Martin From er til stede ved showet, og både før og under showet er det muligt at købe fine pels-accessories.

Læs mere om arrangementet: www.blomsterfestival.dk

Skagen Food & Design Market, 24.-25. august

Minkavler Hanne Kristensen står ved roret for hovedsponsor Kopenhagen Furs store, farverige stand.  Her står Hanne sammen med en række andre lokale avlere klar til at fortælle de besøgende om livet som minkavler, mens auktionshusets egen, dygtige buntmager Sofie Merete Erichsen fremviser arbejdet med de allernyeste pelsteknikker, som blandt andet bruges af nogle af de førende modehuse og dygtigste designstuderende verden over.

Desuden kan du købe smukke pelsdesigns fra buntmager Ole B. Christensen. Tillige er der modeshow med pelse fra henholdsvis Kopenhagen Furs samling af unika-pelse samt Ole B. Christensen. Showet finder sted både fredag og lørdag kl. 14.

Læs mere om arrangementet: http://skagen.dk/events/skagen-food-and-design-market/

Åben Gård i forbindelse med Bæredygtighedsfestival 1. og 2. september

Bæredygtighedsfestival i Brønderslev Kommune bliver afholdt igen i år. Derfor holder de to avlere John Trier Rasmussen og Hanne Kristensen åbent hus på hver deres gård. Her kan alle interesserede få indblik i både minkens og avlernes hverdag, når både familien Trier og familien Kristensen står klar til at tage imod interesserede gæster.

(Obs: Aalborg Bæredygtighedsfestival rettet Bæredygtighedsfestival i Brønderslev Kommune)

Åbent Landbrug på tre minkgårde, 16. september

De danske minkavlere deltager igen i år i Åbent Landbrug søndag den 16. september, der hvert år gæstes af ca. 100.000 besøgende. I år åbner ca. 50 gårde, hvor man kan besøge bl.a. grise, køer, planteavl, kyllinger - og selvfølgelig mink.

Denne gang åbner vi tre minkgårde i henholdsvis Bording i Midtjylland, Svinninge på Sjælland og Brovst i Nordjylland. Her kan man få en rundvisning på minkgården samt opleve livet som minkavler. Derudover er der flere aktiviteter til børnene samt lidt godt til ganen.

Du kan læse mere om, hvad der foregår på de enkelte gårde på www.aabentlandbrug.dk.

”Bondegården” i forbindelse med Høstfest i Fårup Sommerland, 13.-15. oktober

Igen i år deltager de danske minkavlere i forbindelse med Høstfesten i Fårup Sommerland i Efterårsferien.  Avlerne deltager sammen med det øvrige landbrug på Eventpladsen, hvor man kan blive klogere på det danske landbrug og komme i snak med lokale landmænd.

Læs mere om arrangementet på www.faarupsommerland.dk