Ny lærer på Grindsted Landbrugsskole: Entusiasmen skal brænde igennem

-Min ambition er at lave Danmarks bedste minkuddannelse, siger Jesper Bækgaard.

Jesper Bækgaard er egentlig uddannet indenfor historie og samfundsfag, men efter endt uddannelse valgte han at gå ind i minkbranchen. Selv er han opvokset på en minkgård og minkavl førte ham i 2010 til Island, hvor han drev en familieejet minkgård i seks år.

Men nu er tiden kommet til at hjælpe den næste generation ind i erhvervet, og det vil Jesper Bækgaard gerne bidrage til gennem nytænkning af minkuddannelsen på Grindsted Landbrugsskole. Han er stadig ny i jobbet, men ambitionerne for minkuddannelsen er tårnhøje.

- Vi skal have flere unge ind i erhvervet, som kan stille alle de udfordrende spørgsmål, så vi som branche hele tiden udvikler os. Derfor er det også essentielt, at vi får landmændene ude på gårdene med, når det kommer til at tage eleverne i praktikforløb, fortæller Jesper Bækgaard.

God fremtid for unge i pelserhvervet

Jesper Bækgaard brænder for minkavl, fordi arbejdet aldrig bliver monotont, der er altid nye ting at lave, fordi årets gang på gården hele tiden byder på nye opgaver. Så nu er Jesper Bækgaards mission, at få flere unge overbevist om minkavlens store potentiale både nu og i fremtiden.

Som underviser vil han lade sin entusiasme for erhvervet skinne igennem, samtidig med at han vil lægge et højt fagligt niveau ved hele tiden at holde sig opdateret.  

- Der er ingen tvivl om, at der er ligger en rigtig spændende fremtid indenfor minkavl. Så nu handler det bare om at gøre det attraktivt for unge at gå ind i branchen, og det ser jeg frem til at arbejde hen mod, siger han.