Fornyet optimisme i pelsbranchen

Et svært 2016 er afløst af fornyet optimisme i pelsbranchen. Og det mærker man i disse dage i Herning, hvor Kopenhagen Furs generalforsamling er blevet holdt i dag.
 
- Pelsmarkedet i 2016 var præget af den helt nødvendige tilpasning mellem udbud og efterspørgsel. Verdensproduktionen af minkskind er nu faldet til omkring 54 millioner, og da vi toppede lavede vi mellem 85 og 95 millioner - en meget stor reduktion, og med fortsat god efterspørgsel på detailmarkederne, så vi bevæger os i den rigtige retning, sagde bestyrelsesformand Tage Pedersen i sin beretning.
 
- Prisen på danske minkskind i 2016 endte på 235 kr. Det er langt fra et rentabelt niveau for os, men efter prisstigningen på februar-auktionen er minkprisen nu tilbage, hvor bundlinjen igen begynder at blive sort. Det var en god og tiltrængt udvikling op til parringssæsonen her i starten af marts, hvor grundlaget for dette års produktion blev skabt, sagde formanden.
 
Prisniveauet på minkskind i 2016 kan aflæses i Kopenhagen Furs regnskab. Auktionsomsætningen faldt fra 10,9 milliarder kr. i 2015 til 6,3 milliarder kr. i 2016, mens overskuddet faldt fra 186 millioner kr. til 3 millioner kr. Det lavere overskud skyldes til dels udbruddet af plasmacytose i efteråret 2015. Et udbrud, som branchen har brugt 96 millioner kr. til at nedkæmpe med stor succes.
 
- Gennemsnitsprisen på minkskind har medført et lavere overskud i vores auktionshus, end vi har været vant til i de senere år. Det afspejler sig også i udlodningen, som samlet bliver 19 millioner kr. fordelt med 9 millioner kr. til ophørte avlere og 10 millioner til aktive medlemmer, sagde Tage Pedersen.
 
Bestyrelsesformanden forventer, at de positive takter fortsætter:

- 2017 er startet noget bedre end vi havde forventet. Det havde vi brug for, og når jeg ser ind i den nærmeste fremtid, synes jeg absolut også det ser positivt ud, det tidligere så stærke russiske marked er på vej tilbage og vi ser også positive tegn på de gamle markeder i Europa og USA, samtidig er afsætningen på hovedmarkedet i Kina stadig god.
 
Tage Pedersen modtog genvalg til Kopenhagen Furs bestyrelse, som umiddelbart efter generalforsamlingen konstituerede sig uændret med Tage Pedersen som formand og John Papsø som næstformand.