Kopenhagen Fur skal sælge norske skind

Den norske pelsdyravlerforening har netop på deres årsmøde besluttet at sige ja tak til et samarbejde med Kopenhagen Fur. Det betyder, at de norske skind fremover bliver solgt gennem Kopenhagen Fur i stedet for Saga Furs.

På årsmødet i Norges Pelsdyralslag har de den 1. juni med et overvældende flertal besluttet, at de fremover vil afsætte de norske skind på auktionerne i Glostrup i stedet for i Helsinki hos Saga Furs.

- Vi har valgt at lave en samarbejdsaftale med Kopenhagen Fur, fordi vi tror på, at det er det bedste for norsk pelsdyrerhverv. Kopenhagen Fur har en god kollektion og et godt salg. Så vi er vældig glade og har en god tro på det her samarbejde, siger Bertran Trane Skadsem, formand for Norges Pelsdyralslag.

- Det er vi rigtig glade for. Vi har førhen haft et godt samarbejde med vores norske kollegaer, så vi er glade for at have dem tilbage. Det betyder selvfølgelig også, at vi får større markedsandele, så det ligger godt i tråd med virksomhedens mål, siger Tage Pedersen, formand for Dansk Pelsdyravlerforening. 

Kopenhagen Fur havde tidligere en samarbejdsaftale med Norges Pelsdyralslag, dengang de danske pelsdyravlere var en del af Saga Furs i et skandinavisk samarbejde, som stoppede i 2004. Siden da har den norske pelsdyravlerforening haft en aftale med Saga Furs og dermed anbefalet deres medlemmerne at sælge deres skind i Helsinki. Flere norske avlere har gennem denne periode solgt gennem auktionerne i Glostrup, men fra 1. juni 2017 er det den norske forening, som peger på Kopenhagen Fur, og det vil betyde mange flere norske skind under hammeren i Glostrup.

- Nu anbefaler vi vores avlere af sælge gennem Kopenhagen Fur, og det vil vi gøre meget aktivt, siger Bertran Trane Skadsem.