1.000 gæster oplevede skind og pelsshow

Knap 1.000 pelsinteresserede gæstede i weekenden de to skindudstillinger i henholdsvis Kolding og Aalborg. Ud over skind blev der budt på modeshow og pelsvarer - og et lille glas til at skylle oplevelserne ned med.

For tredje år i træk holdt Fyn og Sydjyllands Pelsdyravlerforening skindudstilling på Designskolen Kolding. Og igen i år deltog Kopenhagen Fur med et pelsshow, hvor nogle af de smukkeste og mest kreative designs blev vist frem til stor glæde for de besøgende.

- Det er tredje år i år, vi har skindudstilling, og det at kunne fejre vores partnerskabsaftale på den her måde, hvor folk kan komme og se, hvordan vi arbejder sammen med Kopenhagen Fur, er en fornøjelse, siger Else Skjold, adjunkt og ph.d. på Designskolen Kolding.

Ca. 350 gæster lagde fredag eftermiddag vejen forbi udstillingen - og flere af dem fik også et pelsbadge, som studerende fra designskolen havde syet, med hjem. Og dem, der ikke kunne nøjes med et badge, havde mulighed for at købe en pels hos Furbazaar eller Ole B. Christensen, der i dagens anledning havde flyttet en del af deres sortiment til Kolding.

Peter Hindbo, minkavler i Fyn og Sydjyllands Pelsdyravlerforening og initiativtager til arrangementet, var glad for de mange besøgende.

- Vi synes, det er vigtigt, at vi kommer ud og præsenterer det produkt, vi laver, og at folk kan komme og se de rå skind, og hvad der i sidste ende kommer ud af vores produkt. Og vi har besøgsrekord i år, så vi er super tilfredse, siger Peter Hindbo.

Dagen efter afholdt Nordjyllands Pelsdyravlerforening så deres store udstilling i Musikkens Hus i Aalborg. Og der var stor travlhed blandt pelsdyravlerne lige til det sidste, i det der i år var indleveret ikke mindre end 540 skindbundter til bedømmelse. En stigning på næste 50 % i forhold til tidligere.

Kl. 13 var alt klar, og avlerne, Kopenhagen Fur og Ole B. Christensen kunne slå dørene op til skindudstilling og show. Det var første gang, at Nordjyllands Pelsdyravlerforening holdt denne event, og der var stor glæde over, at ca. 620 gæster trak indenfor i Musikkens Hus på denne råkolde lørdag.

En af gæsterne var medlem af Folketinget Bjarne Laustsen (S), der var glad for, at arrangementet var rykket ind i Musikkens Hus.

- Der er masser af mennesker herinde i Aalborg, der ikke ved, hvordan pels bliver produceret, og her har de en mulighed for at se, hvad det er for nogle fremragende kvaliteter, avlerne laver, sagde han.

Bjarne Pedersen, minkavler i Nordjyllands Pelsdyravlerforening, var rigtig glad for, at især mange minkavlere fra den nordligste del af regionen igen deltog med mange flotte skind efter nogle år med sygdom i det område.

Han kunne ganske kort opsummere indtrykket af dagen således:

- Det har været en kanon succes!