Minister roste danske minkavlere under gårdbesøg

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) var mandag den 21. august forbi Sydvestjydsk Pelsdyrfoder og på besøg på en minkgård.


Fødevareministerens besøg begyndte på Sydvestjydsk Pelsdyrfoder i Esbjerg, som dagligt forsyner områdets minkavlere med frisk foder. Efter endt besøg på fodercentralen fortsatte ministeren i en foderlastbil mod Lars Sørensens minkgård i Bramming.

Fra lastbilen sendte Esben Lunde Larsen live på Facebook: - Jeg sidder her i Oles lastbil, 33 tons minkfoder kan den have. Nogle af jer har måske nogle gange undret jer over, hvorfor danske mink klarer sig så godt rundtom i verden, og hvorfor Kopenhagen Fur er så stor en spiller. Jamen, det er blandt andet fordi, vi har så frisk en fodertilførsel, fortalte Esben Lunde Larsen.

Gode spørgsmål og ros

- Ministeren vidste utrolig meget om branchen i forvejen og stillede en masse gode og kvalificerede spørgsmål. Han gav udtryk for, at vi avlere gør det utrolig godt og roste os for at være et skridt foran med for eksempel WelFur. Det var en yderst positiv oplevelse at have besøg, siger Lars Sørensen.

Med ved besøget var også borgmesterkandidat i Esbjerg Kommune Jesper Frost Rasmussen (V) og det lokale medlem af Folketinget Anni Matthiesen (V).

Fotograf: Ole Joern