Præmier og klapsalver i Herning

Tredje og sidste dag på Herning skindmesse blev en festdag for de danske minkavlere og de nysgerrige gæster, som lagde vejen forbi Herning Messecenter.

Det var dagen, hvor avlerne kunne høste anerkendelse for deres flotte arbejde i form af præmier og klapsalver.

Bjarne Rasmussen og kvalitetsafdelingen har igennem de seneste dage haft hundredvis faglige samtaler med avlere, som ville høre om alt fra sortering, avlsarbejde, pelsning etc. Alt det arbejde var optakt til præmieuddelingen denne lørdag.

Før de mange flotte præmier blev uddelt, gav Bjarne en kort tale, hvor han takkede og roste de danske minkavlere for deres arbejde.

- Vi har i år en skindudstilling hvor skindene er meget tæt på det optimale, alle typer viser det rigtige avlsmål. Det er dejligt, at så mange vil bruge den tid, som det kræver at klargøre alle skindene til udstillingen, så rigtig stor tak til jer, sagde Bjarne Rasmussen, kvalitetsdirektør på Kopenhagen Fur.

Bjarne Rasmussen og kvalitetsafdelingen har til denne udstilling givet de danske minkavlere mulighed for at se kvalitetsudviklingen igennem de seneste fire år. Kvalitetsafdelingen havde medbragt vinderbundter fra 2013 og 2017, så avlerne kunne se, hvordan skindkvaliteten har udviklet sig.

- Overordnet set er der tale om en meget flot udstilling, der er utroligt mange flotte og typerigtige bundter, der er blevet arbejdet meget med dækkeevne, og det er tydeligt at se over hele linjen, det er også tydeligt at se, at størrelsen er forbedret, siger han og tilføjer:

- Jeg syntes, at samtlige bundter viser, hvilken klasse vi har, og det er ikke kun toppen, som har udviklet sig, bredden er også blevet klart bedre.

Skindudstillingen i Herning vender traditionen tro tilbage igen næste år.