John Papsø ny formand for Fur Europe

John Papsø blev valgt til formand for Fur Europe, da den europæiske brancheorganisation holdt generalforsamling d. 20. april. Han overtager efter finske Kenneth Ingman.

- Jeg synes, det er spændende. Jeg kan rigtig godt lide at komme ud og dele ud af de erfaringer, vi har gjort i vores organisation i forhold til åbenhed. Det skal de have gavn af andre steder, så vi kan være med til at sikre, at der også i fremtiden er pelsdyrproduktion i alle de lande, hvor der er pelsdyrproduktion i dag. Men det er da en stor opgave, og der er mange ting at tage fat på, siger John Papsø, næstformand for Dansk Pelsdyravlerforening og nu også formand for Fur Europe.

Som ny formand vil han gerne lægge en mere proaktiv linje for den europæiske pelsbranche.

- Jeg vil gerne have, at vi har endnu mere fokus på at være proaktive i stedet for at slukke brande. Det, tror jeg, er langt mere effektivt. Hvis vi gør vores omverden opmærksomme på branchen og f.eks. den gode dyrevelfærd i "fredstid", så kan vi forvente at få større lydhørhed, end når branchen her og der er under beskydning, siger han.

John Papsø vil også gerne i tæt samarbejde med den globale organisation, International Fur Federation (IFF), styrke detailhandlen og udbrede kendskabet til pels og pels-accessories endnu mere.

John Papsø overtager efter Kenneth Ingman, som repræsenterer de finske pelsdyravlere, og som fortsætter i bestyrelsen. Til generalforsamlingen gav John Papsø sin finske kollega nogle pæne ord med på vejen om den store indsats, han har gjort for de europæiske avlere i sin tid som formand.

- Du førte an, da EFBA og IFF skulle lægges sammen og sørgede for, at vi i dag har én samlet stemme i Europa for hele pelsbranchen. Det er en kæmpe præstation, som gør, at vi står stærkere i Europa i fremtiden. Det var også under dit formandskab, at vi tog det sidste skridt og besluttede at implementere WelFur på alle europæiske mink- og rævegårde. Det skylder vi dig alle en stor tak for, og det er en af grundstenene, som jeg vil bygge videre på som formand, sagde han.