Besøgende på Ausumgaard mødte minkavlere

Sidste weekend afholdt herregården Ausumgaard forårsmesse, hvor de besøgende blandt andet fik en snak med minkavleren Ib Lundgaard og de mange lokale udstillere.

For 7. år i træk inviterede den gamle herregård, Ausumgaard, til forårsmesse i det vestjyske. Ausumgaard er et moderne landbrug, der arbejder med at udvikle nye koncepter og nicheprodukter, og i weekenden havde familien bag den populære forårsmesse budt indenfor.

Ausumgaard havde i samarbejde med forskellige lokale foreninger og gårdbutikker slået dørene op for besøgende. Kopenhagen Fur havde stillet en stand op til forårsmessen, hvor elever fra VIA Beklædningshåndværkeruddannelsen sad og syede i pels, og Kopenhagen Fur havde udlånt pels i alle former for at vise, at pels kan bruges til mange forskellige ting.

Derudover kunne de besøgende også hilse på tre minkavlere - blandt andre Ib Lundgaard. De tre avlere stod klar til at fortælle om det at være minkavler og til at få sig en snak med de mange besøgende, der alle var nysgerrige på dansk mink.

Velbesøgt og god dialog

Forårsmessen havde besøg af omkring 6.000 gæster lørdag og søndag, og ifølge Ib Lundgaard, var det en stor succes.

- Det gik rigtig godt, det var et godt arrangement, og der var blevet lavet en fin stand. Her på forårsmessen kom vi ud til nogle mennesker, vi måske ikke kommer ud til normalt. Der var rigtig mange bymennesker, og til trods for at vi holder Åbent Landbrug en gang om året, så er det jo ikke alle, der kommer forbi, så det var rigtig positivt, siger Ib Lundgaard.

Han kunne desuden fortælle, at folk generelt var glade for, at Kopenhagen Fur havde stillet en stand op, og så var der mange positive ord om de fine pelsjakker, puder og pynt til bordene.