Pels-Avisen 2 bliver bragt i dag - læs den online her

Anden udgave af Pels-Avisen bliver i dag indrykket i tre af landets største aviser. Her kan du læse den online - i en forstørret udgave ved at klikke på billedet ovenfor.

Pels-Avisen er en annonce, som Danske Minkavlere og Kopenhagen Fur har indrykket i Politiken, Berlingske og Jyllands-Posten. Pels er en stor erhvervsklynge i Danmark med verdensledende aktiviteter inden for minkgårde, eksportorganisering, veterinærviden, modedesign og maskinproduktion.

Erhvervet nyder derfor også løbende en stor presseomtale og positiv interesse fra det omgivende samfund. Pelsklyngen er dog også et erhverv, der nu og da forsøges udstillet som noget særligt. Dette er ofte drevet af grupperinger, som har et snævert ideologisk/politisk sigte i forhold til menneskers hold og brug af dyr i det hele taget.

Desværre har store dele af pressen og journalister i dag så stramme arbejdsvilkår og manglende muligheder for at afsætte ressourcer til en professionel research, at historier jævnligt viderebringes uden den ønskede og nødvendige journalistiske dybde og baggrund. Selv om det ikke er pressens hensigt, kan dette resultere i formidling, som ikke giver et retvisende billede.

Ligesom for alle andre erhverv i både det offentlige og den private sektor, så sker dette også en gang imellem med historier om vores spændende brancheområde.

Vi har derfor valgt at etablere Pels-Avisen, hvor vi har mulighed for at tilføre det offentlige rum de fakta, der sikrer en virkelighedsnær formidling og en retvisende skildring af stort og småt i vores erhverv. Vi er heller ikke perfekte,
men vi vil gøre vores bedste.

Rigtig god læselyst!