Skagen bugnede af pels

Årets Skagen Food & Design Market bød sammen med delikatesser på masser af lækker pels fra Furbazaar, og gæsterne var vilde med det.

Grin, musik og snak blev blandet sammen i Den Gamle Auktionshal i Skagen, mens 27 nordjyske virksomheder viste deres produkter frem til de mange fremmødte.

Skagen Food & Design Market er 11 år i træk blevet afholdt fredag og lørdag i uge 34 i Den Gamle Auktionshal på Skagen Havn.

Kopenhagen Fur var hovedsponsor, og pels var også godt repræsenteret af Daniel Skovbakke og Patrick Vinding Olesen fra Furbazaar, der delte stand med Kopenhagen Fur til arrangementet. Det var første gang, Furbazaar deltog i Skagen Food & Design Market, og de gik glade derfra. De besøgende var også glade for standen, hvor både mænd og kvinder gik hjem med pelsvarer.

Alle klarede det godt

- Vi synes, det er en fornøjelse at være her, og det er spændende at byde folk velkommen og fortælle dem om Furbazaar og pels generelt, sagde fra Patrick Vinding Olesen om at være med på Skagen Food & Design Market.

Det var ikke kun Daniel Skovbakke og Patrick Vinding Olesen, der var glade for weekendens resultat. Også Kjeld V. Larsen, der i 2005 startede Skagen Food & Design Market, var meget tilfreds og havde kun rosende ord til Furbazaar og de andre udstillere:

- Alle standene sælger godt, også pelsene, så det fungerer perfekt, sagde minkavler Kjeld V. Larsen.

Sammen med Furbazaar var buntmager fra Kopenhagen Fur Sofie Merete Erichsen på standen, hvor hun viste de interesserede, hvordan man arbejder med pels. Der blev også solgt små stykker pels, som især børnene var glade for. Og pengene gik til Velgørenhedsforeningen, som arbejder for at forbedre levevilkårene for børn i Namibia.

Godt besøgstal

Det er Turisthus Nord, der står for at afvikle Skagen Food & Design Market. Der er altid mange besøgende, og i år kunne de melde om lidt over 2.500 besøgende, hvilket var en lille stigning i forhold til sidste år.

- Vores udstillere var glade og havde et godt salg. Og så er der mange, der interesserer sig for både mad og design, som er hele omdrejningspunktet, siger projektansvarlig Karen Riis fra Turisthus Nord, som mener, at det øgede besøgstal også kan skyldes, det gode vejr.