Oplev delikatesser, pels og design i Skagen

Lokale fødevarer og designs bliver i weekenden den 26.-27. august fremvist på Skagen Food & Design Market, og meget er sket, siden dørene åbnede første gang for 11 år siden.

Ti gange er Skagen Food & Design Market blevet afholdt for nysgerrige besøgende med interesse for lokale delikatesser og design i høj kvalitet. Kopenhagen Fur er hovedsponsor for messen, der for 11. gang finder sted i denne uge i Skagen i Den Gamle Auktionshal på Skagen Havn. Messen er åben fredag den 26. august kl. 10-17 og lørdag den 27. august kl. 10-16.

Skagen Food & Design Market er en messe, hvor kvalitet er i højsædet, når fødevarer og design bliver kombineret i form af stande og forskellige arrangementer, der harmonerer både med produkterne og de smukke omgivelser på Skagen Havn.

Der er noget for enhver smag på messen, som derfor også tiltrækker mange forskellige mennesker med forskellige formål. At smage og købe delikatesser, se 'madteater', hvor kokke fra anerkendte spisesteder i Skagen viser, fortæller og deler ud af lækre retter, og prøve at tilberede sin egen mad er bare nogle af aktiviteterne. Kopenhagen Fur er også repræsenteret, og det er muligt at se og købe luksusprodukter.

Vækst var bagtanken

Kjeld V. Larsen er minkavler, og det var ham, der tog initiativ til messen dengang for 11 år siden, hvor Skagen Food & Design Market under navnet Kvalitetsfødevaremessen for første gang slog dørene op. Idéen fik han, fordi mange små virksomheder havde svært ved at blive på markedet.

- Vi har en masse gode små nordjyske virksomheder, og vi ville gerne hjælpe de små fødevareproducenter med at promovere sig selv, siger Kjeld V. Larsen om de deltagende producenter, der alle er nordjyske.

I begyndelsen deltog 25 udstillere på Kvalitetsfødevaremessen, men turist- og erhvervsscenen i Skagen blev hurtigt interesserede i arrangementet. I dag varetages det af Turisthus Nord, har skiftet navn til Skagen Food & Design Market og kunne sidste år rapportere om et besøgstal på 2.500.

Fra fødevarer til design

Fire af de producenter, man kan opleve på messen, har været med helt fra starten, og de har oplevet stor succes og vækst. Kopenhagen Fur er én af de virksomheder, og der er da også blevet solgt minkpelse hvert år.

Fødevareproducenter var omdrejningspunktet for messen, da den startede, men Kjeld V. Larsen sørgede for, at pels også kom på programmet. Siden da er der kommet flere designere til Skagen Food& Design Market, hvor man nu også kan finde smykker.

Omdrejningspunktet for de to messedage i Skagen er Den Gamle Auktionshal, og der er både mulighed for at opleve de mange indtryk inden- og uden døre i ro og mag i hyggelige omgivelser.