Video: Minkforskningen rykkede på Foulum

Der var begejstring blandt de mere end 170 deltagere til temadagen om aktuel minkforskning på Foulum. Ikke mindst fordi forskningen bliver stadig mere praktisk anvendelig, lyder det fra både Kopenhagen Furs forskningschef og flere af de deltagende avlere og dyrlæger.

Deltagerlisten var lang, da der tirsdag på Forskningscenter Foulum, Aarhus Universitet, blev holdt temadag om, hvad der rører sig inden for minkforskning. Listen talte over 170 deltagere, heriblandt dyrlæger, unge som ældre avlere, der deltog for første eller tiende gang, forskere, landbrugselever, pressefolk og interessenter fra følgebranchen.

Det var en dag med mange spændende indlæg på programmet, bl.a. hvordan bestemt redebygningsmateriale kan medvirke til flere overlevende hvalpe, hvad minkens behov for E-vitamin egentlig er både i naturlig og syntetisk form, og hvordan simulering af avlsplaner kan vise en stor gevinst ved at bruge genomisk selektion, altså DNA-tests.

Ifølge forskningschef hos Kopenhagen Fur Peter Foged Larsen er der sket meget inden for minkforskning gennem årene. Den er blevet mere praktisk funderet, hvilket betyder, at avlere, dyrlæger m.fl. kunne gå hjem efter temadagen med ny viden, de kan bruge i deres arbejde med minkene. Og så har formidlingen af forskningsresultaterne rykket sig, så den er blevet langt mere forståelig for folk, der ikke nødvendigvis har en ph.d. inden for minkforskning.    

Den udvikling skinnede også igennem under temadagen, hvor deltagerne var meget positive over at få en forståelig og anvendelig opdatering på forskningen.