Københavns Universitet åbner minkcenter

Torsdag den 3. september blev CPH Mink indviet. Det nye forskningscenter samler og synliggør forskning inden for mink og minkavl. Herunder sundhed, velfærd, produktion og bæredygtighed.

CPH Mink kommer til at bygge bro mellem forskningsverdenen og erhvervslivet - en platform, der gavner begge parter. Kopenhagen Fur kan tilbyde forskerne på Københavns Universitet en stor mængde erfaring og viden, som er blevet bygget op over årtier. Derudover også interessante og aktuelle udfordringer i forbindelse med minkproduktion. Omvendt kan CPH Mink tilbyde adgang til forskere med unik viden inden for sygdomsbiologi, ernæring og en lang række andre facetter med henblik på mink og minkproduktion.

- Det er et unikt samarbejde, hvor vi i fællesskab kan løse nogle af de udfordringer, erhvervslivet står overfor. Erhvervslivet kan stille spørgsmål, der er interessante fra en forskers perspektiv. Og vi kan med den basale forskning tilbyde nye vinkler, som erhvervslivet måske ikke har tænkt over, siger Ulla Wewer, Dekan ved Københavns Universitet.

En kompetent smeltedigel

CPH Mink tilbyder tværfaglig forskning i alt fra pelsdyrhold og sundhed til forskning på molekylært niveau. I sidste ende vil de samlede kompetencer i CPH Mink hjælpe danske minkavlere med fortsat at sætte verdens højeste standarder for, hvordan man forener en effektiv og konkurrencedygtig produktion med dyrenes sundhed og velfærd.

- Det, at dansk minkproduktion er verdensførende, gør det naturligt for os i Københavns Universitet at bidrage med den viden, vi kan tilbyde på området, siger Ulla Wewer.