5.209 danskere besøgte minkfarme til Åbent Landbrug

Søndag besøgte 5.209 danskere de syv minkfarme, som åbnede dørene i forbindelse med Åbent Landbrug. I dagens anledning støttede de Danske Minkavlere Røde Kors med 25 kr. for hver besøgende på minkfarmene, hvilket resulterede i 130.225 kr. til nødhjælpsorganisationens arbejde i verdens brændpunkter.

De danske minkavlere var med, da der i søndags for 18. år i træk blev afholdt Åbent Landbrug rundt om i Danmark. Minkavlerne var godt forberedte på de mange besøgende og havde arrangeret en lang række aktiviteter for hele familien ud over rundvisningerne i minkhallerne. Der var dog stadig nok at se til. Måske især for Tina og Kristian Nielsen, der tog imod omtrent 1.300 gæster på deres minkfarm i Hjerting, nær Esbjerg.

Åbent Landbrug var en stor succes. I alt besøgte 5.209 danskere en minkfarm og fik en hyggelig dag for hele familien. Samtidig betød det flotte besøgstal også, at der blev samlet 130.225 kr. ind til Røde Kors, da de Danske Minkavlere gav 25 kr. for hver gæst. Et initiativ, som minkavler René Pedersen var glad for.

- Jeg synes, at det er et godt initiativ, og Røde Kors gør et fint stykke arbejde. Hvis vi kan hjælpe på nogen måde, så gør vi naturligvis det, siger René Pedersen fra Skovlyst Pels.

Kom tæt på minken

Minkavlerne og deres kollegaer stod klar fra kl. 10 - 16 for at tage de fremmødte gæster med på rundvisning, vise dem minkene og give et indblik i, hvordan en professionel minkfarm bliver drevet. Interesserede danskere kunne komme helt tæt på og blive klogere på minken, og hvordan arbejdet med dyrene foregår på en daglig basis. Derudover også hvor mange forskellige typer mink, der er - fra sorte og brune til hvide og sølvfarvede.

De besøgende spændte over en bred kam. Nogle var selv minkfarmere, andre arbejdede inden for andre landbrug eller tilknyttede erhverv. Nogle var selv fra landet og andre fra byerne.

- Jeg har været meget på landet som lille, men nu hvor jeg er flyttet til byen, har jeg ikke mulighed for at tage mine børn med på samme måde. Det får jeg en virkelig god mulighed for ved Åbent Landbrug, og børnene er vilde med det, siger Kathe Søndergaard, besøgende på minkfarm i Slagelse.

På gensyn

Alle syv minkavlere fik gode tilbagemeldinger fra deres gæster, som blev underholdt og fik et unikt indblik i livet som minkavler. Der var noget både for voksne og børn, førstegangsbesøgende og gengangere. Tilbage er der blot at sige tak til alle, der hjalp til. Tak til kollegaer, venner, familier og lokalforeninger. Og på gensyn til næste år.