Galleri: Skindet på næsen efter vanskeligt år


Dansk Pelsdyravlerforenings generalforsamling er gået i gang i MCH Messecenter i Herning. Bestyrelsesformand Tage Pedersen betegner beretningsåret som: "et spændende et af slagsen - nogle gange lidt for spændende."

 

2014 var præget af en tilpasning i prisen på minkskind, og  ved årets start vidste ingen, hvor minkprisen ville ende. Men minkavlerne og Kopenhagen Fur var rustede.

- Vi havde virkelig forberedt os på den værst tænkelige situation. Kopenhagen Fur er finansielt en stærk virksomhed. Kopenhagen Fur var med sin finansielle styrke og størrelse med til at skabe den fornødne ro og tillid i hele pelsbranchen, som gjorde, at vi kom i gennem året på en meget nemmere måde og med en meget højere pris på minkskind, end vi havde frygtet på forhånd. Danske minkskind faldt "kun" fra 612 kr. i 2013 til 324 kr. i 2014. Det lyder rigtigt slemt, men til trods for det store fald har nok mere end 80 % af alle danske minkavlere stadig sorte tal på bundlinjen, når regnskaberne for 2014 bliver gjort op, sagde Tage Pedersen.

Kopenhagen Fur valgte tidligt at møde markedet, og det gav en hurtig pristilpasning og fonyet tillid til markedet. Signalet fra Kopenhagen Fur bragte branchen tilbage på sporet.

- Vi sagde, at vi ville møde markedet næsten uanset pris. Derfor mødte et stort antal kunder frem til vores februar-auktion. Vi chokerede kunderne ved at turde starte med at sælge meget billigt, det gav tillid i markedet og hurtigt rettede priserne sig. Dette betød, at vi opnåede meget bedre priser end forventet. Vores april- og juni-auktioner blev lidt svagere end februar, men vigtigst af alt; alle skind blev solgt. Vi sluttede sæsonen af med auktionen i september, hvor vi igen fik en pæn prisstigning og kunne melde hele sæsonen udsolgt - i sig selv en stor succes. Alt i alt må vi sige, at vi salgsmæssigt kom rigtig godt ud af sæsonen. Vi gjorde det "rigtige" hele vejen igennem sæsonen, både fordi vi var heldige og måske også, fordi vi traf de rigtige beslutninger på de rigtige tidspunkter, sagde Tage Pedersen.

Udviklingen i 2014 har givet en god start på salgssæsonen 2015.

- Den positive stemning, vi fik skabt med vores salgspolitik sidste år, har haft en vis betydning på den gode opstart, som vi har fået i år på både vores januar- og februar-auktion, fordi vores auktionshus nyder stor tillid og respekt hos alle vore kunder, sagde Tage Pedersen.

- Kopenhagen Fur er verdens største og langt mest betydningsfulde handelsplads for minkskind. Stedet er ejet af 1.550 danske minkavlere, som sælger deres skind i huset sammen med kollegaer (ikke konkurrenter) fra hele den vestlige verden. Fordelene ved at eje den mest betydningsfulde handelsplatform er rigtig mange: vi tiltrækker flest skind, vi tiltrækker flest kunder, vi opnår den højeste pris på minkskind i verden osv. Alle disse ting er selvfølgelig uhyre vigtige, hvis vi i Danmark skal fastholde vores store forspring til resten af verden, sagde Tage Pedersen.