Søren Gade besøgte midtjysk minkfarm

Torsdag den 11. juni besøgte den tidligere forsvarsminister Søren Gade (V) minkavler Kent Troldtoft ved Ørnhøj i Midtjylland.

Under besøget blev den danske pelsbranches rammevilkår diskuteret flittigt og i forlængelse heraf, hvordan Danmark kan bevare sin position som verdensførende indenfor minkavl.

Søren Gade var ikke bange for at komme omkring de udfordringer, som den danske minkbranche står overfor i øjeblikket.

- Vi talte blandt andet om, hvordan vi kan undgå lange klagefrister og besværlige miljøgodkendelser hos kommunerne, der indimellem kan gøre det ualmindeligt svært at være minkavler i Danmark. For at kunne forblive konkurrencedygtige er minkavlerne nødt til at kunne følge med den stigende efterspørgsel, og det slog Søren fast, at han ville arbejde for, hvis han bliver valgt, siger Kent Troldtoft.

Ny minkhal imponerede

Som tidligere administrerende direktør for Landbrug og Fødevarer ved Søren Gade allerede en hel del om minkavl.

Alligevel varede besøget godt to timer, og Kent Troldtoft kunne blandt andet imponere sin gæst med en helt ny, moderne 'stålbuehal', hvor minkene går i rustfrie og vedligeholdelsesvenlige bure.

- Søren var meget interesseret i vores nye hal, som han roste og spurgte ind til. Det var første gang, han så en minkhal, der er opført med stålspær, og han kunne godt se fordelen i, at hallen giver minkene ro og læ og skaber sikkerhed og overskuelighed for medarbejderne, siger Kent Troldtoft.