Minister til pelsshow i Seoul

Uddannelses- og forskningsministeren besøger Sydkorea fra den 18.-22. januar for at udbygge det dansk-koreanske samarbejde om forskning, uddannelse, innovation og iværksætteri. Kopenhagen Fur er en stor spiller på det koreanske pelsmarked og er derfor en naturlig deltager på turen.

Under besøget vil Sofie Carsten Nielsen blandt andet møde sine koreanske kolleger på uddannelses- og forskningsområdet for at drøfte et øget samarbejde. Hun vil også besøge universiteterne KAIST, Yonsei University og Seoul National University, som Kopenhagen Fur netop har indgået en ny aftale med. Ministeren ønsker at lade sig inspirere af deres uddannelser i iværksætteri herunder udvikling af virksomheder baseret på studenteraktiviteter.

Ministeren ledsages på rejsen af en delegation, der består af repræsentanter fra universiteterne og en række små og mellemstore virksomheder, samt større virksomheder som Kopenhagen Fur. Som en del af erhvervsfremmende aktiviteter vil der blive afholdt et stort pelsmodeshow under besøget, som er arrangeret af Kopenhagen Fur. Showet viser resultaterne af det nye samarbejde mellem Kopenhagen Fur og Seoul National University indenfor innovation og vidensdeling af pelsdesign og teknikker.

- Sydkorea er et land, som Danmark kan lade sig inspirere af, når det gælder uddannelser, forskning og innovation, hvor Sydkorea er i verdensklasse. Især er koreanerne dygtige til at skabe samarbejder mellem offentlige vidensinstitutioner og privat erhvervsliv, hvilket jeg glæder mig til at høre mere om, siger Sofie Carsten Nielsen.

Link til ministerens pressemeddelelse