Landsdelsformand er lettet efter anholdelser

Formand for Fyn og Sydjyllands Pelsdyravlerforening, Henning Christensen er lettet efter at politiet har anholdt to drenge på henholdsvis 15 og 16 år for hærværk mod minkfarme. Det skriver Landbrugsavisen.dk.

 

- Du kan næsten høre det i min stemme. Det er sådan set en ret stor lettelse. Vi har sovet temmelig dårligt hen over sommerperioden. Det var sejt for os. Ikke bare for os, men for hele området. Det var jo både grise og mink. Der var ingen, der var fredet.

Sådan er reaktionen hos Henning Christensen, formand for Fyn og Sydjyllands Pelsdyravlerforening, efter to teenagere er anholdt og sigtet for hærværk mod minkfarme i sommeren 2014 og ved nytårsskiftet 2015.

Han understreger, at de to - som er 15 og 16 år - endnu ikke er dømt.

- Nu skal vi selvfølgelig være sikker på, at det er dem, men det er trist, det sker. Jeg tror ikke, de er klar over den skade, de har påført, både for de dyr, det har berørt, og ejere, der har de ejendomme. Jeg tror heller ikke, de er klar over de erstatningskrav, de kan blive mødt med. For det er mange penge. Jeg tror ikke, de er klar over det, de knægte, siger Henning Christensen.

Han roser politiet for at bide sig fast i sagen.

- Vi har haft et godt samarbejde med politiet hele tiden, så jeg har været rimeligt fortrøstningsfuldt. Men det er klart, at man mister håbet lidt, når der går nogle måneder, hvor der ikke er sket noget. Men mit indtryk er, at de har gjort noget hele tiden, så jeg er tilfreds med dem, det er der ingen tvivl om, siger den lokale pelsdyrformand.