Kopenhagen Fur viste pels i Seoul

Tirsdag den 20. januar viste Kopenhagen Fur et stort pelsmodeshow på Seoul National University.

 

Showet viste koreanske designstuderendes bud på pelsmoden anno 2015 og er samtidig en del af Kopenhagen Furs nye, verdensomspændende satsning, der er blevet døbt 'Imagine Talents'. Imagine er et globalt samarbejde med centrale mode-og designuniversiteter verden over, der har til formål at skabe innovative pelsdesigns og dele viden på tværs af landegrænser. Der er indtil nu 7 universiteter med i Imagine, og Seoul National University er et af disse.

Blandt gæster til showet varuddanelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen, Danmarks ambassadør i Korea, Thomas Lehmann, vigtige pelsfabrikanter, journalister og modefolk. Der var en god stemning, både da de studerende præsenterede deres designs for gsæterne, under showet og til den efterfølgende reception.

Sydkorea er et fremadstormende land, hvor forbrugerne gerne betaler ekstra penge for kvalitet og social status. Samtidig er der tradition for pels. Vintrene i Sydkorea er nemlig kolde, og i Seoul kommer temperaturen sjældent over frysepunktet i januar.

Sydkorea har traditionelt været en god kunde for Kopenhagen Fur, fordi sydkoreanerne er ude efter minkskind af høj kvalitet. Sidste år aftog de koreanske kunder knap 700.000 skind til en værdi af 170 millioner kr. i direkte salg. Kopenhagen Fur har derfor gjort sit indtog på et lukrativt marked, der har stort potentiale både nu og i fremtiden.