Voxpop: Minkavlerne elsker at besøge Kopenhagen Fur

Mange af de danske minkavlere besøger Kopenhagen Fur under de fem årlige skindauktioner. Her er der arrangeret rundvisninger i huset, og avlerne kan se deres skind blive solgt i den store auktionssal. Der er stor anlagt frokost for avlerne og deres familier i kantinen, hvor der bliver snakket og grinet over fadøl, kaffe og god mad. Det var i kantinen, at Kopenhagen Fur mødte tre minkavlere:

 

Jens Bach fra Skøttrup Vestergaard i Løkken i Nordjylland

Hvorfor er du her i dag?

"Det er altid interessant at se, hvordan det, man går og arbejder med til dagligt, bliver solgt. Og så er det sjovt at se, hvordan de håndterer skindene i eftersynshallerne og se, hvordan maskinerne sorterer skindene i produktionen. Jeg har min søn med i dag for første gang, og vi glæder os til at se auktionssalen."

Hvad synes du om sådan en dag hos Kopenhagen Fur?

"Det er et kanon arrangement. Bare stemningen, altså.  Det er hyggeligt at mødes med de andre avlere og få en god frokost. Frokosten er en stor del af at komme her," siger Jens Bach og griner.

Hvor tit kommer du under auktionerne?

"Jeg har kun været på Kopenhagen Fur én gang før tilbage i 2008, for der har været så meget med små børn og farmen. Men det er godt at have min søn med den her gang."

 

Finn Bjerrehave fra F&K Mink i Vig i Nordvestsjælland

Hvorfor er du her i dag?

"Det er altid sjovt at følge med i auktionerne. Jeg har min kone med, og noget af det første vi gjorde var at gå op i auktionssalen. Det er der, det sker, dér, det er rigtig sjovt. I år skal vi også på rundvisning, og det har vi ikke været før. Det glæder vi os til, for det er sjovt at se, hvordan de arbejder med skindene."

Hvad synes du om sådan en dag hos Kopenhagen Fur?

"Det er sjovt at se, når ens skind bliver solgt. Og så er det rart at hilse på de andre avlere. Det er godt nok mest jyder, der er her, men jeg har hilst på et par sjællandske avlere også.

Hvor tit kommer du under auktionerne?

"Jeg er her cirka to gange om året, så jeg har været her en del gange."

 

Ruhne Kirkeby fra Sørby Magle ved Slagelse

Hvorfor er du her i dag?

"Jeg kommer for at mærke stemningen sammen med min familie. Vi er af sted alle sammen, min kone, mine to sønner og jeg. Vi startede med morgenkaffe, og så har vi ellers været på rundtur og en tur oppe i auktionssalen."

Hvad synes du om sådan en dag hos Kopenhagen Fur?

"Det er altid sjovt at besøge Kopenhagen Fur. Vi får noget godt mad og en god oplevelse."

Hvor tit kommer du under auktionerne?

"Min familie og jeg er her hvert år til februar-auktionen. Men jeg er kommet i huset i 35 år, fordi jeg også har været med min far her, da jeg var dreng."