Initiativrig minkavler hjælper lokalproducenter for tiende år i træk

Foto: Michael Bo Rasmussen / Baghuset.

I weekenden samledes producenterne af nogle af de lækreste kvalitetsvarer fra hele Nordjylland til Skagen Food & Design Market for tiende år i træk. En af initiativtagerne er minkavler Kjeld Larsen.

I 2005 besluttede Kjeld Larsen sig for at gøre noget for at hjælpe de mindre designere og små lokale producenter af mad i Nordjylland. Han tog initiativ til en messe for kvalitetsvarer, og allerede første år blev den en kæmpesucces. Messen har stille vokset sig større, og nu samles de små producenter hvert år i Den Gamle Auktionshal på Skagen Havn.

- Det kan være svært for en lille produktion at få udbredt sine varer og gøre folk bevidste om dem. Pelsindustrien er lidt større, så jeg tænkte, at vi kunne hjælpe til, Siger Kjeld Larsen.

Hjælpe små producenter
Efter nogle år begyndte Kopenhagen Fur også at sponsorere meget af messen, og Kjeld Larsen er ikke i tvivl om, at den har levet op til sit formål og hjulpet de mange små producenter i Nordjylland.

- Mange af de helt små producenter har fået flere medarbejdere i løbet at de ti år, og de siger, at de får flere kontakter til messen, siger Kjeld Larsen.

Udover at være sponsor for Skagen Food & Design Market havde Kopenhagen Fur også en stand i auktionshallen. Her solgte Oh! by Kopenhagen Fur deres pelsaccessories, og buntmager og butiksindehaver Christine Ützon solgte sine pelsfrakker.