Erfagruppen mødte Kvalitetsgruppen i Glostrup

Erfaavlerne var taget til Kopenhagen Fur under april-auktionen for at skindnørde. De skulle se på deres egne skind fra de hanner, de har brugt til parring. Avlerne fik hjælp til at gennemgå skindene af landets allerbedste avlere og skinddnørder, nemlig Kvalitetsgruppen.

Erfagruppen skulle se, hvordan de dyr, de vælger ud i livdyrsorteringen og kigger rigtig meget på i finsorteringen, så ud som skind. Var de hanner, de vurderede som de bedste, nu også virkelig de bedste? Til lejligheden havde avlerne fået bragt deres pelsede hanner ind til Hal 2 i Glostrup, hvor de blev gransket meget nøje af erfavleren selv og avlerne i Kvalitetsgruppen.

- Kvalitetsavlerne er rigtig gode til at lave skind, og den viden og erfaring, de guldkorn, de ligger inde med, skal spredes ud i dag, sagde Maria Blæsbjerg-Obitsø, Kopenhagen rådgivning.

Og det blev de. Kvalitetsavler Poul Bent Kristensen så bl.a. på Johni Pedersens skind.

- Det ser rigtig godt ud i de lyse typer. Der er nogle Palomino og Hvide. Der er den uld, volumen, vi gerne vil have. Der er masser af dækhår. Hos Brown/Glow er der dog nogle, som er lidt for åbne, og der mangler lidt uld, så det har jeg fået en snak med Johni om, sagde Poul Bent.

Eskild D. Nielsen havde René Kobberup Flængs skind under lup.

- Der er en god hårlængde og nok hår. Der er meget få åbne skind, og kvaliteten er klart over gennemsnittet.  Der, hvor René kunne forbedre sin produktion og få en bedre indtjening, det er på størrelsen. Den halter lidt, så det vil være et fokusområde, vi vil prøve at sætte ind på, sagde Eskild.

Staldtricks

Johni Pedersen var meget begejstret for, at han havde mulighed for at få nogle trænede øjne til at kigge på hans skind, så han har mulighed for at forbedre sin produktion i fremtiden.

- Det er fantastisk. Jeg lærer en hel masse. Jeg har fået at vide, at jeg skal satse lidt mere på ulden hos mine Brown/Glow. Min erfaring er begrænset inden for det her, så jeg skal suge til mig. De små staldtricks kommer frem her.

Verdens bedste

Bjarne Rasmussen, Kvalitetsdirektør, Kopenhagen Fur, er overbevist om, at initiativer som disse er med til at højne kvaliteten hos avlerne.

- Det viser jo det, vi er rigtig gode til her i Danmark: At dele viden. Det, som vores Kvalitetsgruppe kan, skal vi gerne have ud til alle vores andre avlere. Og at erfagruppen kan snakke skind med dem og lære fiduserne - hvordan bliver man en bedre avler, hvordan tjener man flere penge - det er det, vi skal holde fast i herhjemme. Det er faktisk derfor, vi er verdens bedste. Fordi, vi deler viden. Så det er en rigtig god dag.

Om eftermiddagen så erfagruppen på showlots sammen med Kvalitetsgruppen, så de kan blive endnu bedre til at gå efter den gode kvalitet.