Om danske minkavlere
De danske minkavlere har en vision om at være verdens mest bæredygtige avlere
Danske Minkavlere er verdens bedste til deres fag. Minkavl er baseret på høj dyrevelfærd og bæredygtighed i kraft af pelsens egenskab som et fornybart naturprodukt.
Danmark eksporterer minkskind til hele verden, og dermed er Danske Minkavlere et vigtigt omdrejningspunkt for mode- og beklædningsbranchens omstilling til en mere bæredygtig produktion baseret på cirkulær bioøkonomi.
De danske minkavlere har en vision om at være verdens mest bæredygtige avlere. I sin natur er pelsdyravl cirkulær, fordi vi bruger afskær fra fødevareproduktion til foderet, det mindsker madspild, vi anvender alt fra minken til biodiesel og gødning, og selve pelsen har flere bæredygtige sider som et biologisk nedbrydeligt naturprodukt med en meget lang levetid. Og bliver man træt af pelsen undervejs, kan den sys om eller måske foræres til næste generation.
Pels er én af Danmarks største eksportsucceser med stor eksport til særligt Kina og andre asiatiske lande. Her forarbejdes de rå pelsskind til færdigvarer, som sælges i Asien, Europa og Nordamerika.
Verdens største producent af kvalitetsminkskind
Danmark var verdens største producent af kvalitetsminkskind. Danske minkskind er samtidig blandt de dyreste på verdensmarkedet – og sælges til priser, der ligger over minkskind produceret i udlandet. Det skyldes, at danske minkskind er særligt efterspurgte, fordi danske minkavlere producerede den bedste skindkvalitet. Det er muligt på grund af vidensdeling, forskning og udvikling i det danske pelsdyrerhverv, som gavner avlsarbejde og dyrenes velfærd – to hjørnesten i produktionen af minkskind af højeste kvalitet.
Danske minkavlere og Kopenhagen Fur
Danske Minkavlere ejer andelsselskabet Kopenhagen Fur, som er verdens største auktionshus for pels. Danske Minkavlere eller Dansk Pelsdyravlerforening blev stiftet i 1930. I 1946 købte foreningen Kjøbenhavns Pelscentral, som blev omdøbt til Danske Pels Auktioner, hvor medlemmernes skind blev solgt. I 1963 flyttede auktionshuset til Glostrup, hvor der i dag er godt 550 medarbejdere. Samlet skaber minkavlerne direkte beskæftigelse til 6.000 mennesker, og de skaber en stor del af Danmarks eksport.